Yleistietoa

Päiväkodissa on 7 ryhmää:
• Kultasiipi 1–3-vuotiaille, 8 hoitopaikkaa
• Valkosiipi 1–3-vuotiaille, 4 hoitopaikkaa
• Punasiipi 1,5–3-vuotiaille 4 hoitopaikka 2,5-6-vuotiaille 14 hoitopaikkaa
• Sinisiipi 2–6-vuotiaille, 15 hoitopaikkaa
• Hopeasiipi 2–6-vuotiaille, 15 hoitopaikkaa

  • Vihersiipi 5–7-vuotiaille, 23 hoitopaikkaa, esiopetusryhmä, maksuton esiopetus

Päiväkoti on avoinna arkipäivisin klo 7.00 – 17.00 ja tarvittaessa 6.30 alkaen. 

Päiväkodissa on koko- ja osa-aikaista hoitoa.

Laskutus perustuu hoitopäiviin/kk, ei tuntiperusteista laskutusta.

Steinerpäiväkoti Pajulintu toimii vuonna 2000 ja 2014 (laajennus) valmistuneessa omassa, kauniissa päiväkotirakennuksessa, joka on ekologinen allergioita ja yliherkkyyksiä ennaltaehkäisevänä mallirakennus. Laajennus on rakennettu samalla tavoin hengittäväksi ja luonnonmukaisesti. Puutalo sijaitsee rauhallisella metsikkötontilla Seinäjoen keskussairaalaan vievän risteyksen tuntumassa Huhtalassa.

Steinerpäiväkoti Pajulintu on kaikille perheille mahdollinen vaihtoehto. Hoitomaksut ovat samat kuin kunnallisessa päivähoidossa ja määräytyvät perheentulojen mukaan. Tervetuloa tutustumaan päiväkotiin. Voitte sopia ajankohdan!

Steinerpäiväkoti Pajulinnussa lapset saavat olla lapsia, leikkiä ja elää satujen maailmassa. Mielikuvituksesta kumpuava, omaehtoinen leikki antaa monipuolisia virikkeitä lapselle. Leikin kautta lapsi oppii monia asioita lapselle luontaisella ja mielekkäällä tavalla. Pajulinnussa  maalataan, piirretään, näytellään, leivotaan, retkeillään ja harjaannutaan musiikissa ja kädentaidoissa. Lapset ulkoilevat paljon ja reipasta liikuntaa on omassa pihassa ja metsässä parikertaa päivässä sekä viikoittain puisto- ja metsäretkiä, satujumppaa tai sirkusta. Lapsille kerrotaan satuja. Niitä elävöitetään nukketeatterin tai näytelmän keinoin. Saduista opitaan syviä viisauksia.

Pajulinnussa lasten kasvuympäristö on suojaa antava ja  imapiiri on rauhallinen.

Omassa keittiössä valmistettu luomuruoka maittaa lapsille hyvin ja tukee heidän terveyttään.

Pajulinnussa työskentelee kokenut ja ammattitaitoinen henkilökunta. Henkilökunnalta edellytetään varhaiskasvatusalan tutkinnon lisäksi steinerpedagoginen perehtyneisyys.

 

Steinerpedagogiikka on maailmalaajuisesti merkittävä pedagoginen metodi. Steinerpedagogiikan lähtökohdat ovat lapsilähtöisyys, monipuolinen ja tasapainoinen kasvu, yksilöllisyyden huomioon ottaminen, itsenäinen ajattelu, luovuus ja oma-aloitteisuus. Steinerpedagogiikassa huomioidaan yhteiskunnalliset ja sosiaaliset arvot, kuten ihmisoikeudet, suvaitsevaisuus, demokratia ja tasa-arvo. Steinerpedagogiikkaa sovelletaan monipuolisesti eri kulttuureissa ympäri maailmaa. Steinerpedagogiikan perustaja ja alkuideoiden kehittäjä on, filosofian tohtori, kasvatusfilosofi Rudolf Steiner (1861–1925).

 

Päiväkodin ylläpitäjä on Seinäjoen seudun steinerpäiväkotiyhdistys ry. Steinerpäiväkoti Pajulintu aloitti toimintansa vuoden 1990 alussa. Pajulinnulla on palvelusopimus Seinäjoen kaupungin ja Ilmajoen kunnan kanssa.

Päiväkotirakennus on yhdistyksen rakennuttama. Nykyisen rakennuksen ja laajennuksen on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Maarit ja Aarni Holttinen Tampereelta. He ovat suunnitelleet mm. Tampereen Rudolf Steiner -koulun toimitilat ja saaneet suunnittelustaan Tampereen hyvän rakentamisen palkinnon 2007. He ovat suunnitelleet myös Tampereen steinerpäiväkodin.

Toimisto: Outi Vataja, 040-5939235, pajulintu [at] netikka [dot] fi